آخرین خبر

خالق یار دبستانی من:موسیقی سنتی و نواحی نداریم

آوای ایرانیان(رسانه تخصصی موسیقی ایران): برنامه تلویزیونی «شابک»، شب گذشته با بخش‌های متنوع مربوط به فضای موسیقی روی آنتن شبکه سوم سیما رفت.

آوای ایرانیان: جمشید جم، خواننده «یار دبستانی من» که میهمان این قسمت بود؛ وضعیت موسیقی کشور را خوب ندانست و موسیقی را به موج تشبیه کرده و گفت: سیاست گذاری‌های موسیقی قوی نیست.

همچنین او با اشاره به رادیو، گفت: کار رادیو و موسیقی مکمل هم هستند. قرائت نماز، تلاوت  و سخن گفتن اگر موسیقی نداشته باشد قابل شنیدن نیست. اول نغمه، لحن، صوت و در کنارش رادیو است و به این دلیل این دو مکمل هم هستند.

خواننده «یار دبستانی من» با اشاره به آثاری که تاکنون ساخته، گفت: حدود سی الی چهل اثر ساخته‌ام و بیشتر برای متن فیلم‌ها کار کردم. او با اشاره به اینکه اگر ما متناسب با متن و موضوع، موسیقی کارکنیم، فیلم، ترانه و تصنیف ما هیچ یک به بیراهه نمی‌کشد.

جم با اشاره به حضورش در تلویزیون بیان کرد: ۳۸ سال از انقلاب گذشته، ما ماموریتمان را در رادیو انجام دادیم ولی تصویر چون تاثیر بیشتری دارد دلم می‌خواست وارد تلویزیون بشوم.

این خواننده درخصوص آهنگ «یار دبستانی من» گفت: چون خودم در راهپیمایی‌های سال‌های انقلاب حضور داشتم و در ماه‌های پایانی رژیم قبل یک آهنگی را خواندم بنام «تلاش» از آقای حسن فرازمند که او «یار دبستانی من» بود.

وی افزود: حکومت نظامی وقت، صدای من را حذف کرد، در حالی که آن سریال ازدرد و رنج مردم و کارگران حرف می‌زد و آن زمان با حذف این سریال من زخمی شدم و تصمیم گرفتم که فعالیتم را بیشتر کنم و بدون اینکه بدانم «یار دبستانی من» برای متن فیلم هست و چه ربطی دارد، این شعر و آهنگ را خواندم و به شهدای کوچک وبزرگ تقدیم کردم.

جم درخصوص موسیقی سنتی ومحلی گفت: از سال ۵۶ موسیقی سنتی در ذهن مردم جا افتاده است در حالی که لفظ سنتی نادرست است؛ سنت مربوط به فرهنگ آداب،‌ رسوم و باورهای مردم است و اشتباه است که با موسیقی سنت را بیاوریم، بلکه باید بگوییم ایرانی اصیل و کلاسیک. دوما موسیقی محلی نداریم و باید بگوییم اقوام ایرانی.

خواننده آهنگ «یار دبستانی من» با اشاره به اینکه همه مردم ما یک صفحه یا دو سطر هر شب زمان خواب یا زمانی که ازسر کار می‌آیند کتاب بخوانند تا بچه‌ها یاد بگیرند، گفت: این کار سبب می‌شود که فرهنگ کتابخوانی ترویج پیدا کند؛ حیف است کتاب فراموش شود.

جم در پایان با اشاره به آرزوی خود در زمینه کتاب گفت: این بزرگترین آرزوی کتابی من است تا بعد از توسعه موسیقی خوب و منزه، مردم ما خانواده‌های خود را به کتاب خواندن علاقه‌مند کنند.

معرفی و متن خوانی کتاب «آوای تار یحیی» بخش دیگری از برنامه شب گذشته شابک بود.

برنامه تلویزیونی «شابک» ، برنامه‌ای با موضوع کتاب و کتابخوانی است که از شبکه سوم سیما پخش می‌شود.

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “خالق یار دبستانی من:موسیقی سنتی و نواحی نداریم”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ویدئو

مشترک خبرنامه شوید

برای دریافت آخرین مطالب سایت در ایمیل خود عضو خبرنامه شوید