آخرین خبر

هنگامه قاضیانی برای بانوان «لالایی» خواند

آوای ایرانیان: هنگامه قاضیانی در جدیدترین تجربه‌ی هنری‌اش در تالار وحدت روی صحنه رفت و قطعات موسیقی خاطره‌انگیزی را با تنظیمی متفاوت برای بانوان اجرا کرد.

به گزارش آوای ایرانیان،، این بازیگر سینما و تئاتر که به‌تازگی یک گروه موسیقی را به ثبت رسانده است، نخستین کنسرت خود را برگزار کرد و تجربه‌ی خوانندگی را با مخاطبانش به اشتراک گذاشت.

قاضیانی اجرایش را با قطعه‌ی «ساری‌گلین» آغاز کرد و پس از آن در سخنانی گفت: از شما سپاسگزارم که به من اعتماد کردید و در اولین تجربه‌ی من کنارم بودید. امیدوارم امشب برای‌تان خاطره شود. امیدوارم با حضور در این اجرا دل‌های‌تان آرام شود و دقایقی از زندگی روزمره فاصله بگیرید. نوازندگانی که کنار من می‌بینید، محبت زیادی به من داشتند و به من آرامش دادند.

او «اشارات نظر» را به‌عنوان دومین قطعه انتخاب کرد و «به سوی تو» هم در پی آن اجرا شد.

تنظیم قطعات این کنسرت برعهده‌ی رضا تاج‌بخش بود و از نوع تنظیم قطعات کاملا می‌شد رد پای او را در آثار حس کرد. تاج‌بخش قطعات این کنسرت را تا حدی مدرن تنظیم کرده بود و قاضیانی هم نیازی به اجرای تحریرهای دشوار حین اجرا نداشت. قاضیانی با وجود صدای سالمی که برای خوانندگی دارد، اما دوره‌های تخصصی آواز را نگذرانده است و این موضوع تا حدی در اجرای زنده‌اش تأثیرگذار بود.

از سوی دیگر، رپرتوار این برنامه، قطعات متنوعی را دربرمی‌گرفت که پیوستگی نداشت و در واقع، کنسرت به اجرای قطعاتی اختصاص داشت که صرفا علاقه‌ی شخصی قاضیانی را دربرمی‌گفت یا قطعاتی که تسلط بیشتری برای اجرای آن‌ها داشت.

هنگامه قاضیانی «مرغ سحر» را نیز در رپرتوار اجرا گنجانده بود که با تنظیمی کاملا متفاوت و مدرن اجرا شد و از حال‌وهوای اصلی این قطعه فاصله‌ی زیادی داشت. «گلنار» و «آسمان آبی» از دیگر قطعات این کنسرت بودند که این هنرمند، پس از اجرای آن‌ها بیان کرد: تنظیم قطعات اجرای ما برعهده‌ی رضا تاج‌بخش بوده است و او با ایجاد تکنیک‌های خاصی برای ما راه ایجاد می‌کرد؛ اما متأسفانه او اکنون در جمع ما نیست.

این هنرمند در بخش دیگری از سخنانش، از انتشار کتاب خود با عنوان «سرزمین مرد سرخ‌پوست» خبر داد که توسط نشر «ثالث» روانه‌ی بازار خواهد شد.

او برای کنسرتش دو قطعه از زنده‌یاد فرهاد مهراد یعنی «شب مهتاب» و «بوی عیدی» را هم در نظر گرفته بود که پس از اجرای آن‌ها، خاطره‌ی اولین دیدارش را با فرهاد شرح داد و افزود: خوشحالم که امروز می‌توانم با اجرای قطعاتی از زنده‌یاد «فرهاد» یادی هم از او کنم.

قاضیانی با وجود این‌که تمام قطعات اجرایی‌اش از قطعات مشهور و خاطره‌انگیز سال‌های گذشته بود، اما اشاره‌ای به سازندگان اصلی این قطعات در اجرایش نکرد.

او پس از اجرای قطعه‌ی «بهار دلنشین» نیز اظهار کرد: این‌که این کنسرت اجرای اول من است، برای همین به اجرای قطعات آشنا و خاطره‌انگیز بسنده کرده‌ایم؛ اما قطعا اجراهای بعدی با قطعات و موسیقی‌های جدید همراه خواهد بود.

این بازیگر سینما و تئاتر همچنین قطعه‌ی «لالایی» را که به فیلم «من مادر هستم» اثر فریدون جیرانی متعلق است، اجرا و از خواندن این قطعه اظهار خوشحالی کرد.

ترانه پوریوسف در این کنسرت علاوه بر نوازندگی فلوت، سرپرستی ارکستر را برعهده داشت. مژگان ابوالفتحی (کاخن، دایره و پرکاشن)، ندا بهزاد (کاخن، تنبک و پرکاشن)، گلبرگ پرویزی (گیتارباس)، پانیذ شفائی (کلارینت)، غزاله شیرازی (ویلنسل)، یلدا صمدی (پیانو) و آذین ملک‌زاده (کمانچه) در این اجرا ساز زدند. این در حالی بود که صدای کمانچه در بیشتر قطعات به‌سختی شنیده می‌شد.

گلاب آدینه، شیرین بینا، فاطمه گودرزی، ژاله صادقی،‌ سهیلا رضوی،‌ ستاره اسکندری، تینا پاکروان، شقایق فراهانی، فریبا کوثری، نیکی مظفری، کمند امیرسلیمانی، نسیم ادبی، رویا بختیاری، مرجانه گلچین، سوسن شریعتی (فرزند دکتر شریعتی)، آذر معماریان، مهشید میرمعزی، مرجان شیرمحمدی و … از جمله چهره‌هایی بودند که در این اجرا حضور داشتند.

منیع: ایسنا

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

یک دیدگاه در “هنگامه قاضیانی برای بانوان «لالایی» خواند”

  1. اكبر شيخي گفت:

    با سلام
    مطالبی به ذهنم رسید که مایلم آنرا بیان نمایم:
    ۱- خوشحالم ازاینکه سینما گران و بازیگران ، پی به معجزه ای به نام موسیقی برده اند و به هر روشی زلف خویش را به زلف موسیقی گره می زنند.
    ۲- نام این گروه موسیقی چیست ؟ هنگامه قاضیانی ؟
    ۳- شورای موسیقی مستقر در اداره کل دفتر موسیقی ، چگونه این گروه را که سرپرست و خواننده اش ، هیچ سابقه ی موسیقایی ندارد را درجه یک تشخیص داده اند و تالار وحدت را در اختیار آنان قرار داده اند؟
    ۴- تنظیم مدرن چیست ؟ متن را که بخوانید توشته شده در تنظیم مدرن نیازی به تحریر زدنهای سخت و دشوار نبوده . جز شگفتی واقعا چیزی نمی توانم بگویم.
    ۵- مرغ سحر را به گونه ای تنظیم کرده اند که فاصله زیادی با اصل داشته . در علم هارمونی و تنظیم اولین شرط این است که تنظیم به گونه ای انجام شود که ملودی فاخر و اصلی لطمه ای نخورد.
    ۶- آیا گپ و گفت خواننده با مخاطب تا حدی که تبلیغ کتاب و انتشارتی باشد کار شایسته ای است؟ آیا بیان خاطرات دیدار با فرهاد ، شایسته است؟
    ۷- این چگونه گروهی است که حتی یک کار را خودش آهنگسازی یا تنظیم نکرده است و درجه یک هم تشخیص داده می شوند و در تالار وحدت به سویشان گشوده می شود؟
    ۸- ایشان برای مخاطب لالایی آهنگ یک فیلم را می خوانند و از خواندن آن اظهار خوشحالی می کنند ؟ یعنی چه دقیقا؟ یعنی مثلا میشد بخوانند و از خواندن اظهار ناراحتی کنند؟
    ۹- این تنظیم مدرن که اینهمه مورد تایید و تاکید قرار گرفته یعنی چه؟ مگر میشود یک یا چند قطعه ی نوستالژی را مدرن تنظیم کرد در حالیکه خواننده ی این گروه هیچ دوره ی آوازی را در هیچ سبکی نگذرانده است ؟
    ۱۰- این چه آنسامبلی و یا چه ساز بندی است که یک ساز کششی اصیل ایرانی مثل کمانچه نبایستی صدایش به گوش برسد؟
    ۱۱- پیشنهاد می کنم خانم قاضیانی به همان بازیگری بپردازند و اجازه بدهند فضای موسیقی راه درست و حرفه ای خود را بپیماید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ویدئو

مشترک خبرنامه شوید

برای دریافت آخرین مطالب سایت در ایمیل خود عضو خبرنامه شوید