آخرین خبر

جشنواره «جام جم» به امسال می رسد؟/ چالش انتخاب مجری برگزیده!

به گزارش آوای ایرانیان صداوسیما طی ۲ روز گذشته تغییرات عمده ای در بخش مدیریتی شبکه های تلویزیونی داشت و محسن برمهانی بخشی از مدیران را تغییر داد و مدیران جدیدی برای چند شبکه سیما منصوب کرد. در کنار این تغییرات اما ۲ حکم انتصاب دیگر هم وجود داشت. او ابتدا محمدرضا خوشرو مدیر شبکه نسیم را با حفظ سمت به دبیری شورای سیاست گذاری جشنواره جام جم منصوب و روز بعد اعضای این شورای سیاست گذاری را هم مشخص کرد.

معاون سیما در احکام جداگانه ای که طی خبر اعلام شد، بخشی از مدیران حال حاضر تلویزیون را از رییس سیما فیلم گرفته تا قایم مقام خود و مدیران شبکه های تلویزیونی را به عنوان اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره جام جم منصوب کرد.

سیدسلیم غفوری، حسین کرمی، مهدی نقویان، مجید اکبرشاهی، کوروش مفاخری، میثم مرادی بیناباج، حامد بامروت‌نژاد، علی فروغی، علی عبدالعالی و محمدصادق باطنی مدیرانی بودند که نامشان به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره جام جم سیما آمده است.

جشنواره جام جم اواخر دهه ۸۰ و ابتدای دهه ۹۰ شکل گرفت و تاکنون پنج دوره از این جشنواره برگزار شده است که آخرین دوره آن در ۲۱ اسفند ماه سال ۹۷ و به ۶ سال پیش برمی گردد. جشنواره ای که در زمان برگزاری از مدل نظرسنجی و آرای عمومی که دچار دستکاری شدند تا اهدای جوایز و سخنان جنجالی برخی از برگزیده ها چون عادل فردوسی پور و محمدرضا گلزار روزها محل بحث و تیتر رسانه ها بود. حتی سرنوشت برگزیده های جشنواره نیز به شکل دیگری تا مدت ها حواشی مختلفی را در پی داشت.

حالا باید دید با احکام جدید قرار است این جشنواره امسال بعد از ۶ سال برگزار شود یا برنامه ریزی ها برای سال بعد صورت می‌گیرد.

با این حال جشنواره جام جم تلویزیون حتما اتفاق مهم و تعیین کننده ای برای مجریان، برنامه سازان و بازیگران آثار تلویزیونی است و می تواند به رقابت های درست و تشویق کاربلدها و حرفه ای ها کمک کند به ویژه که در سینمای ایران از فیلم کوتاه تا مستند و حوزه آثار داستانی جشنواره هایی ویژه این آثار برای معرفی تولیدات و صاحبان آنها وجود دارد اما تلویزیونی ها کمتر این فرصت را دارند تا در رقابت با همتایان خود در سازمان عریض و طویل صداوسیما به چشم بیایند و مورد توجه قرار بگیرند.

جشن حافظ و دبیر آن زنده یاد علی معلم امکانی را فراهم کرده بود تا بازیگران و مجریان تلویزیونی نیز در فرایندی رقابتی در کنار دیگر چهره ها و فعالان حوزه سینما دیده شوند اما امسال برای اولین بار جشن حافظ فعالان و هنرمندان عرصه تلویزیون را صرفا در دایره شبکه نمایش خانگی تعریف کرد و بدون توضیحی شفاف هنرمندان صداوسیما را از میان نامزدهای خود حذف کرد.

بنابراین در نبود بستری برای دیده شدن هنرمندانی که طی سال در عصه تولید، اجرا، برنامه سازی، بازیگری و دیگر بخش های تلویزیون فعالیت دارند حتما لازم است که چنین جشنواره ای وجود داشته باشد تا امکان رقابت سالم و حتی تشویق و دیده شدن را بین هنرمندان و فعالان این عرصه فراهم آورد.

نکته مهم تر اینجاست که جشنواره در صورتی که امسال برگزار شود با یک چالش هم مواجه است؛ اینکه طی یک سال گذشته جز برخی سریال های تلویزیونی که توانستند مورد پسند مخاطب قرار بگیرند کمتر برنامه تلویزیونی مجری محور سرگرم کننده ای وجود داشت که بتواند توجه مخاطب را به خود جلب کند و این درحالی است که بخش «اجرا» در تلویزیون همواره یکی از کنجکاو برانگیزترین بخش های این جشنواره بوده است. از برگزیده های آخرین دوره از جشنواره جام جم کمتر چهره ای در این روزهای تلویزیون حضور دارد و مجریانی چون احسان علیخانی، رضا رشیدپور، عادل فردوسی پور، محمد دلاوری که جزو برگزیده های بخش های اجرا و تهیه کنندگی بودند در حال حاضر روی آنتن نیستند.

حال باید دید جشنواره با چه کم و کیفی برگزار می‌شود و خبرهای دیگر در آینده چه جزئیاتی از این جشنواره را مشخص می کند.

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “جشنواره «جام جم» به امسال می رسد؟/ چالش انتخاب مجری برگزیده!”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ویدئو

مشترک خبرنامه شوید

برای دریافت آخرین مطالب سایت در ایمیل خود عضو خبرنامه شوید