آخرین خبر

زندگی واقعی مهاجران افغانستانی را در «خانه ما» می بینید

یکی از مجریان رادیو دری گفت: مستند مسابقه «خانه ما» را یک فرصت بسیار مناسب برای نمایش زندگی واقعی یک خانواده مهاجر افغانستانی در ایران می دانم.

به گزارش آوای ایرانیان، فصل هشتم مستند مسابقه «خانه ما» این روزها از شبکه نسیم در حال پخش است. در این فصل از خانه ما نیز همچون فصل های قبلی، شاهد رقابت جذاب و دیدنی سه خانواده با یکدیگر هستیم که این بار از بین ساکنان شهر مشهد انتخاب شده اند.

یکی از نکات قابل توجه در این فصل از خانه ما، حضور خانواده ای از بین مهاجران افغانستانی مقیم شهر مشهد در بین شرکت کنندگان است. خانواده «وفا» شامل آقا و خانم وفا، دو فرزندشان به نام های  احسان و حمیده، حجت خواهرزاده آقای وفا و در نهایت ریحانه نوه دختری و یک ساله آقای وفا هستند. این خانواده بانشاط و پرانرژی، در کنار خانواده عباسپور و گوهری سه گروه شرکت کننده در فصل هشتم مستندمسابقه خانه ما محسوب می شوند.

سیدعبدالحکیم وفا از مجریان و تهیه کنندگان رادیو دری صدای جمهوری اسلامی ایران است. او از سال ۱۳۶۲ به ایران آمده و از سال ۱۳۷۵ هم در صدا و سیمای مرکز خراسان رضوی و در بخش رادیو دری مشغول اجرا و برنامه سازی است.

وی درباره چگونگی حضور خود و خانواده اش در این برنامه گفت: ما فصل های قبلی این برنامه را دیده بودیم. وقتی فهمیدیم که فصل هشتم قرار است در مشهد ضبط شود راغب شدیم که در مسابقه شرکت کنیم. ثبت نام را انجام دادیم و خدارا شکر بعد از چند جلسه گفتگو با عوامل برنامه، انتخاب شدیم.

وفا افزود: راستش وقتی حضور ما در برنامه قطعی شد، همسر و فرزندانم گفتند که بهتر است قسمت های قبلی را دوباره مرور کنیم تا با فضای مسابقه آشنا شویم؛ من مانع شدم و گفتم این کار باعث می شود دچار نوعی تقلید و تکرار شده و از روند عادی زندگی خودمان دور شویم. بهتر است خودتان باشید و هیچ گونه غلّو و فعالیت اضافه ای در کارتان نباشد.

شرکت‌کننده مسابقه «خانه ما» با اشاره به این که همین طبیعی بودن رفتارها و رویدادها یکی از عوامل موفقیت این مستند مسابقه است افزود: در قسمت چالش کسب و کار هم به اعضای خانواده گفتم درست است که در این بخش کسب در آمد مهم است، اما مهم تر از آن برخورد خوب و ادب و متانت شما در هنگام ارائه محصول و فروش آن است. این مهم است که چه تصویری از شما نزد شهروندانی که مشتری آن محصول هستند شکل بگیرد. خدا را شکر با توجه به بازخوردهایی که از اطرافیان و مردم داشته ام این توصیه ها مؤثر واقع شده است.

وی عنوان کرد: همانگونه که از نام مستندمسابقه «خانه ما» پیداست، هم شکل واقعی و مستند دارد و هم عنصر رقابت در آن پررنگ است و از سوی دیگر محوریت آن هم با خانه و خانواده است.

این مجری رادیو در ادامه گفت: به یاد ندارم که یک برنامه تلویزیونی این سه ویژگی را همزمان داشته باشد؛ همین موضوع باعث شد تا انگیزه و رغبت ما برای حضور در برنامه بیشتر شود و البته این سه خصلت بر میزان بینندگان هم تأثیر داشته است.

وی افزود: دلیل دیگری که من را برای حضور خود و خانواده ام ترغیب کرد، این بود که مستند مسابقه خانه ما را یک فرصت بسیار مناسب برای نمایش زندگی واقعی یک خانواده مهاجر افغانستانی در ایران می دانستم. فرصتی که با توکل بر خدا از طریق آن بتوانم لایه های کمتر دیده شده از شیوه زندگی و آرزوها و افکار خانواده های مهاجران افغانستانی را به مردم ایران نشان دهیم که الحمدلله این توفیق تا حد بسیار زیادی حاصل شد.

وفا عنوان کرد: در سال های اخیر در صداوسیما  برنامه های متعددی در قالب های گوناگون با محوریت مهاجران افغانستانی ساکن ایران تولید و پخش شده که جای تقدیر دارد. با این حال، این گونه برنامه ها یا جنبه اجتماعی و سیاسی داشت و یا صرفاً ًبه معرفی موفقیت های علمی، ادبی و فرهنگی برخی از مهاجران و نخبگان افغانستانی  مقیم ایران محدود می شد. معمولاً هر برنامه سازی هم با توجه به برداشت و درکی که از موضوع مهاجرت داشت به این موضع می پرداخت.

وی اظهار کرد: جا دارد از عوامل خانه ما به خاطر این دید وسیع و واقع نگر نسبت به زندگی مهاجران افغانستانی تشکر کنم. می توانیم بگوییم که مستند مسابقه خانه ما یک ساختارشکنی و نگاه تازه در شیوه نگرش به مهاجران افغانستانی بود.عوامل این برنامه سعی کردند وجوه مختلف زندگی مهاجران و نحوه تعامل آنها با دوستان ایرانی را همان گونه که هست نشان دهند.

این برنامه ساز رادیویی تأکید کرد: این که  جامعه مهاجران افغانستان در فرهنگ ،آداب و رسوم، سنتها و حتی شیوه زندگی اشتراکات فراوانی با مردم عزیز ایران دارند دغدغه مهمی است که خانه ما به شکلی جذاب به آن پرداخته است.
فصل هشتم «خانه ما» جمعه ها ساعت ۱۹ و شنبه ها ساعت۱ بامداد،  ۹صبح و ۱۵ از شبکه نسیم پخش می شود.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “زندگی واقعی مهاجران افغانستانی را در «خانه ما» می بینید”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ویدئو

مشترک خبرنامه شوید

برای دریافت آخرین مطالب سایت در ایمیل خود عضو خبرنامه شوید