آخرین خبر

در افغانستان به ما رقاصه می‌گفتند

آوای ایرانیان:  مرضیه انوری نوازنده ۱۸ ساله پس از ترک افغانستان حالا آرام آرام به ویلولن جدیدش عادت می‌کند.

به گزارش آوای ایرانیان، او زمانی که طالبان کابل را به کنترل خود درآوردند مجبور شد ویولنش را در مدرسه بگذارد و تا رسیدن به قطر و خروج از افغانستان به هیچ سازی دسترسی نداشت. اما حالا فرصتی پیش آمده تا در کنار دیگر جوانان فعال در حوزه موسیقی که به قطر پناه آورده‌اند باز هم اجرا کند.

این نوازنده جوان ویولن امیدوار است روزی بتواند کشور خود را از طریق موسیقی تغییر دهد.

«تمرین موسیقی در افغانستان یک زن بسیار قوی می‌طلبد»
مرضیه درباره تجربه اجرای موسیقی‌اش در افغانستان می‌گوید: «وقتی [در افغانستان] موسیقی کار می‌کردیم با مشکلات بسیار زیادی روبرو شدیم. بیرون که می‌رفتیم مردم به ما رقاصه یا دولکی می‌گفتند. یک زن بسیار قوی می‌خواهد که بتواند در افغانستان موسیقی کار کند.»

برای نخستین بار پس از چند ماه، تعددی اعضای گروه ارکستر زهره در دوحه دوباره گرد هم آمدند. تمام نوازندگان گروه زهره را زنان تشکیل می‌دهند.

با اینکه تلاش شده بود تمامی اعضای گروه ارکستر دختران افغان از کشور خارج شوند اما هنوز چند نفری در افغانستان به سر می‌برند.

امیدوارم آنها که جا مانده‌اند هم به ما بپیوندند
مرضیه می‌گوید: «امیدوارم هر چه زودتر دیگر اعضای گروه که در افغانستان ماندند به ما بپیوندند و ما بتوانیم با هم باشیم و ارکستر خود را بازسازی کنیم.»

هفته گذشته نخستین بار طی سه ماه گذشته بود که مرضیه انوری توانست همراه با دیگر اعضای جامعه موسیقی افغانستان که به قطر گریخته‌اند، برای تماشاگران به اجرای زنده بپردازد.

نخستین ارکستر زنانه افغانستان سال ۲۰۱۶ تاسیس شد.

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “در افغانستان به ما رقاصه می‌گفتند”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ویدئو

مشترک خبرنامه شوید

برای دریافت آخرین مطالب سایت در ایمیل خود عضو خبرنامه شوید