آخرین خبر

طنین «صد سال موسیقى ایران براى پیانو» در شیراز

آوای ایرانیان: رسیتال پیانو لیلا رمضان با اجرای آثاری از آهنگسازان برجسته ایرانی نظیر مرتضی حنانه، فوزیه مجد، هرمز فرهت، علیرضا مشایخی، محمدرضا درویشی، ایرج صهبایی، مهران روحانی و بهزاد رنجبران ٢۶ آذرماه در تالار حافظ شیراز، اجرای می‌شود.

به گزارش آوای ایرانیان، لیلا رمضان، پیانیست ایرانى است که همواره به دنبال کشف و ایجاد یک ارتباط میان فرهنگ غنی کشورش، ایران و موسیقى کلاسیک معاصر جهان است؛ موسیقی که عمده‌ترین دغدغه و مشغولیت اوست. وی همواره از پشتوان فرهنگ شرقى‌اش براى فهم موسیقایى در اجراهای خود بهره برده است. صدادهندگى ساز، شیوه جمله‌بندى در قطعات و حساسیت عمیقش از فهم ریتم را می‌توان مهم‌ترین شاخصه‌های کیفی او در اجرای موسیقی دانست.

او نوازندگى پیانو را در تهران در محضر اساتیدی چون مصطفى کمال پور تراب، رافایل میناسکانیان و دلبر حکیم اوا آغاز کرد. سپس در سال ٢٠٠٠ به پاریس نقل مکان کرد و پس از دریافت بورس تحصیلى آلبرت روسل در اکول نرمال دو موزیک-آلفرد کُرتو در کلاس ژان میکو و دوى اِرلى موفق به کسب دیپلم‌هاى نوازندگى پیانو و موسیقی مجلسى شد.

او سپس در کنسرواتوار سنت مور در کلاس ژاکلین بورژس مونورى دیپلم موسیقى در نوازندگى پیانو را با درجه افتخارى کسب کرد. سپس به شهر لوزان که هم اکنون ساکن آن است رفته و دو مدرک کارشناسىی ارشد در رشته‌های نوازندگى پیانو و همنوازى (اکومپانیومان) در کلاس کریستیان فٓوْر و مارک پانتیون از کنسرواتوارعالى لوزان را دریافت کرد.

هنگام تحصیلاتش در کنسرواتوار لوزان با چهره‌هاى مهم موسیقى معاصر مثل ویلیام بلانک و فیلیپ اَلبِرا که از استادانش بودند آشنا می‌شود و به توصیه آن‌ها بخشِ جدی‌تری از فعالیت‌هاى نوازندگی‌اش را به موسیقى معاصر اختصاص می‌دهد. او با آهنگسازانى چون تریستان موراى، میکاییل ژَرِل، لوییز نائون و نیکلا بُلانز مشغول به کار می‌شود و به فعالیت‌هاى اجرایى با آهنگسازان جوان به ویژه در کلاس آهنگسازى میکاییل ژَرِل در کنسرواتوار ژنو می‌پردازد.

رمضان همچنین با آهنگساز و کلارینتیست شاخص فرانسوى، بلِز اوبالدینى، ازدواج می‌کند و زندگى مشترک با این آهنگساز به درک عمیق‌ترش از فرایند “نخستین اجرا” مى‌افزاید. با موسیقى الکترونیک زنده از طریق مرکز موسیقى الکترونیک ایرکام در پاریس آشنایى پیدا کرده و سپس به طور مداوم حضور در سرى کنسرت‌هاى SMC در لوزان، فستیوال Athénée در ژنو، فستیوال Alba در ایتالیا و فستیوال L’Heure Musicale du marais در پاریس را تجربه کرده است.

لیلا رمضان در چند سال گذشته به طور پیوسته با آهنگسازان ایرانى سراسر جهان در تماس بوده است. به عنوان پیانیست گروه موسیقى معاصر ماتکا در ژنو، بنیان‌گذار چندین پروژه تبادل فرهنگ موسیقى ایران و موسیقى معاصر بوده است. در سال ٢٠١٣ میلادى در یکى از این پروژه‌ها از طریق آنسامبل ماتکا از آهنگساز ایرانى، کارن کیهانى، به مدت چهار ماه دعوت به اقامت در ژنو می‌شود و این آهنگساز براى کنسرتى که از آهنگسازان ایرانى و فرانسوى توسط آنسامبل ماتکا قطعاتى اجرا شد، یک قطعه براى آنسامبل و ساز سنتور می‌نویسد.

در این هنگام بود که لیلا رمضان به ایجاد پروژه‌ای در مورد پیانو و آهنگسازان ایرانی می‌پردازد. براى این پروژه که «صد سال موسیقى ایران براى پیانو» نام دارد، لیلا رمضان قطعات پیانو از ۲۲ آهنگساز ایرانى را از سراسر جهان با سبک‌ها و نسل‌هاى گوناگون گرد آورده است که در این مجموعه قطعاتى از آهنگسازان جوان موسیقى معاصر ایران هم توسط این پیانیست اجرا می‌شود.

از فعالیت‌های دیگر این پیانیست طراحی و برنامه‌ریزى پروژه اى است که شامل آثار تازه‌ای از آهنگسازان ایرانى، سوییسى و فرانسوى است و از این پروژه براى یک اقامت دو روزه در دانشگاه پیتسبورگ آمریکا (Carnegie Mellon ) و کنسرت‌هایى در ژنو در سال ٢٠١۵ دعوت شده است.

در خرداد ماه آینده لیلا رمضان به عنوان سولیست به همکاری با ارکستر سمفونیک تهران دعوت شده است. وی همچنین عضو شورای انتخاب قطعات و هیات داوران دهمین جشنواره موسیقی جوان است. وی هم اکنون مشغول ضبط مجموعه‌ای از قطعات آهنگسازان ایرانی برای پیانو با همکاری Label Paraty Production-Hamunia Mundi Distribution است.

رسیتال پیانو لیلا رمضان پنجشنبه ٢۶ آذرماه ١٣٩۴ ساعت ٢٠ در تالار حافظ شیراز، برگزار می‌شود.

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “طنین «صد سال موسیقى ایران براى پیانو» در شیراز”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ویدئو

مشترک خبرنامه شوید

برای دریافت آخرین مطالب سایت در ایمیل خود عضو خبرنامه شوید